Nissan Leaf

Nissan Leaf

hirdetés

4 300 000 Ft Nissan kedvezménnyel és állami támogatással.


A magyar kormány bejelentését követően, miszerint a tisztán elektromos meghajtású gépjárművekre megújítja az állami támogatást, a Nissan magyarországi importőre arra a döntésre jutott, hogy a bejelentett 2 500 000 forint támogatást kiegészíti további 1 800 000 forinttal. Így a tisztán elektromos Nissan LEAF 4 300 000 forinttal alacsonyabb áron vásárolható meg mint korábban. Az új kedvezményes ára a LEAF-nek 8 190 000 Ft lett, és ráadásul ezért az árért a vásárlók egy nagyon jól felszerelt autót kapnak. Íme a legfontosabb felszereltségek:
Image
  • e-Pedal (egyetlen pedállal lehet gyorsítani és lassítani)
  • NissanConnect EV 8"-os érintőkijelzős navigációs és multimédia rendszer
  • Android Auto és Apple CarPlay funkciók
  • Telefonról vezérelhető töltés, hűtés, fűtés
  • Automata időzíthető kétzónás légkondicionáló
  • Adaptív tempomat
  • Intelligens kulcs + Start/Stop gomb
  • Hőszivattyús fűtési rendszer
  • Multifunkciós bőr kormánykerék
  • 16"-os könnyűfém keréktárcsa
  • LED nappali menetfény
  • Választható bézs vagy sötétszürke szövetkárpit
  • Továbbá egy sor intelligens vezetés támogatási rendszer, mint például az Intelligens vészfékezési rendszer,..stb.
Ezeken kívül több opciós felszereltség is választható az autóhoz úgy, hogy az autó ára még akkor sem lépi át a 11 milliós támogatási összeghatárt. Ilyen például az intelligens 360 fokos parkolókamera, az első és hátsó parkoló radar, valamint a fűthető bőr kormánykerék.

A LEAF egyik előnye a legtöbb hasonló árkategóriájú elektromos autóhoz képest a méretéből fakad: kényelmesen elfér benne 5 felnőtt és 400 literes a csomagtere. A másik előnye pedig megbízhatóságában rejlik. Ezt igazolja, hogy már 10 éve gyártja a Nissan, és közel fél milliót értékesítettek belőle világszerte. A statisztikák szerint a vásárlók elégedettsége kiemelkedően magas: a New Car Buyer Survey (nemzetközi autóipari piackutató cég) szerint a válaszadók 92%-a azt a választ adta, hogy nagyon elégedett az autójával – ez pedig messze az iparági átlag felett van. A modell sikerességét mi sem bizonyítja jobban mint, hogy az itthoni kezdetek óta, minden egyes évben piacvezető volt.
Image
Image
A Nissan már hosszú ideje dolgozik az eMobilitás népszerűsítésén és üdvözli az új állami támogatást. Az új támogatás bizonyára lendületet ad az elektromos autók magyarországi terjedésének, melynek köszönhetően javul a városok levegő minősége és a zajszennyezettség is csökken. Továbbá az elektromos autó vásárlók nemcsak a környezetet kímélik, hanem a pénztárcájukat is. Számos olyan cikk és videó született a Nissan LEAF-ről, hogy 5-7-10 év használat alatt szinte alig kellett költeniük a tulajdonosoknak. Nemcsak, hogy sokkal ritkábban romlik el az autó, de a kopó-forgó alkatrészeket is ritkábban kell cserélni (pl. a fékbetétek).

A Nissan LEAF jelen konstrukcióban elérhető változata 40 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, mely 270 km-t (WLTP) tud megtenni egy töltéssel, amely már a legtöbb vásárlónak elegendő a napi használathoz. A 62 kWhs változat csak a taxi támogatásra jogosult, illetve a nem személyszállítással foglalkozó cégeknek, az 500 000 Ft állami támogatás vehető igénybe. Hasonlóan a Nissan e-NV200 is.
Image
Image
Reizer Levente, a Nissan magyarországi Elektromosautó Termékmenedzsere szerint “A bevezetett 1,8M forintos kedvezmény mutatja az egyértelmű elkötelezettségünket az elérhető árú tisztán elektromos autók iránt. Nagy várakozással tekintünk a jövőbe, és bízunk benne hogy az állami ösztönző az általunk kiegészített támogatással arra buzdítja majd az autóvásárlás előtt állókat, hogy váltsanak tisztán elektromos meghajtásra. Mindezzel nemcsak a környezetért tehetnek, hanem átélhetik az elektromos autók adta vezetési élményt is.”

“Elkötelezettségünknek itt nincs vége. A Nissan részt vesz egy NEXT-E nevű Európai Uniós nagyprojektben, amelynek köszönhetően a régió 6 országában a fő autópálya szakaszok le lesznek fedve villámtöltőkkel. Szám szerint 250 db villám és ultra-gyors töltők kerülnek telepítésre. Korábban is támogatta a Nissan az elektromos autó infrastruktúra fejlesztést, viszont a NEXT-E, többek között a MOL és az E.ON-nak köszönhetően áttörő eredményeket hoz majd, az ország és a régió átjárhatóságában. A töltők nagy része várhatóan már 2020 végére működni fognak. További információk: https://next-e.eu/”