mg-utazas

Magyarországon járt a legszexibb villanyautó

hirdetés
Tizenhatezer kilométer, egy fenntartható kalandokra éhes ikerpár és egy elektromos roadster: az MG Cyberster idén nyáron Londonból Sanghajba vezető, exkluzív utazásra indult, az egyedülálló expedíció útvonala Magyarországot is érintette.
Hét hónap alatt, huszonnégy országot érintve jut el Nagy-Britanniából Kínába Hugo és Ross Turner, egy brit ikerpár, akik különleges expedíciójukkal az MG Motor századik születésnapját ünneplik. A célállomás nem véletlen, hiszen a patinás brit márkát 2010-ben a legnagyobb kínai autógyártó, a SAIC Motor keltette újra életre, és tereli azóta egyre hangsúlyosabban az elektromos mobilitás irányába.
A Turner fivérek a történelmi Selyemút újraértelmezésével teszik fel a koronát eddigi pályafutásukra, amely során már eddig is emlékezetes kalandokkal hívták fel követőik és a világ nyilvánosságának figyelmét a klímavédelem, a megújuló energiák, a környezetszennyezés jelentőségére. Többek között áteveztek az Atlanti-óceánon, átkeltek a grönlandi jégsapkán, elektromos motorkerékpárral és hidrogén-üzemanyagcellával hajtott hajóval jutottak el a Föld különböző „megközelíthetetlenségi sarkaira” (eddig ötre) – ezek olyan pontok, amelyek egy adott tengeren vagy szárazföldön a lehető legmesszebb találhatók bármely partvonaltól. Utazásaik során részben felbecsülhetetlen értékű adatokat gyűjtenek tudományos kutatócsoportok megbízásából, részben a lakossággal találkozva, követőikkel az interneten keresztül kapcsolatot tartva népszerűsítik a fenntarthatóság eszményét.
Ezen filozófiájukkal tökéletesen összecseng az az autós expedíció, amelynek során egy kétüléses elektromos roadsterrel, az MG Motor 2024-től világszerte forgalomba kerülő Cyberster típusával tesznek meg tizenhatezer kilométert. A hatalmas kaland keretében Turnerék Magyarországot is felkeresték, hiszen immár hazánkban is elérhetők a legendás márka modern gyártmányai, amelyek innovatív technológiai tartalmát és kiváló ár-érték arányár számos rangos, nemzetközi szakmai díj igazolja.

Az 530 lóerős, tisztán elektromos sportautó először Pannonhalmán, majd Tatán pihent meg, innen rövid sprinttel érkezett meg Budapestre. Másnap Visegrád, Szentendre és Gödöllő került sorra, az estét pedig az Országháznál, illetve a budai Várkert Bazárnál töltötte a piros roadster. Október 21-én nyugatra indult, és Csorna érintésével Ausztriában folytatta hosszú utazását a különleges autó.