Hírek

Szó szerint, egyedülálló a vadonatúj Toyota Camry

Hamarosan gyártásba, majd a márkakereskedésekbe kerül a Toyota Camry kilencedik generációja. Full hibrid hajtásláncával egyedülálló ajánlat, így akár bele is kényelmesedhetett volna a helyzetbe, ám ehelyett mindenből többet, jobbat ígér, mint elődje.
A Toyota 2019-ben, tizennégy év szünet után hozta vissza Európába a Camry szedánt. A tengerentúlon már két évvel korábban bemutatott, nyolcadik generációs modellel biztosra mentek. A debütálásakor vadonatúj TNGA-K platform – ugyanaz, amit a RAV4-es is alkalmaz – a márka legmodernebb szedánjává tette, de előremutató jellemzőivel a nagy hagyományú európai vetélytársakkal is felvette a versenyt. Ez utóbbiak egy része azóta kikopott a piacról, mások plug-in hibrid hajtástechnológia bevezetésével igyekeztek fenntartani vonzerejüket.
Azt az utat azonban, amelyen a Camry indult el, senki más nem választotta: a Toyota nagyautója az egyetlen a szegmensben, amely full hibrid hajtásláncot alkalmaz. Hét év után elérkezett a modellváltás ideje, de a Toyota jó érzékkel felmérte, hogy a Camry mely kvalitásai őrizték meg érvényességüket, és melyek azok, amelyek cseréje indokolttá vált.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/toyota oldalon: 
https://carnet.hu/toyota/hirek/szo-szerint-egyedulallo-a-vadonatuj-toyota-camry
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely