Hírek

K mint kedvenc, avagy minden jöhet, ami koreai?

Az autóiparban mára a minőség, a megbízhatóság, a dizájn szinonimájává vált a koreai származás. De vajon tényleg csak a kimért perfekcionizmusról szólna egy Hyundai, vagy valami kézzel nem fogható többletet is hoznak magukkal keletről?
Ahogy a koreai autóipar villámgyors tempóban emelkedett az ismeretlenségből mértékadó szerepbe, úgy hódították meg észrevétlenül a nyugati világot az északkelet-ázsiai félsziget kulturális exportcikkei.

Ezeket a többség egzotikus különlegességként, izgalmas látványosságként kezeli, de ha a díszletek mögé lesünk, egy olyan összetett kulturális szövetet fedezhetünk fel, amelyben a tiszteletteljes visszapillantás a merész, céltudatos jövőbe tekintéssel párosul, és ahol semmi nem történik ok vagy magyarázat nélkül.
A hagyományok ápolásának persze Európában is komoly hagyományai vannak, ami azonban a koreai historikus gazdaságot különlegessé teszi, az az a különleges szemlélet, amely évszázadok óta mindig a fejlődést szorgalmazza, a jövőre koncentrál, így az előzmények periodikus megtagadása helyett a korszakok, az irányzatok egymásra épülnek.

A cikk tovább folytatódik a carnet.hu/hyundai oldalon:
https://carnet.hu/hyundai/hirek/k-mint-kedvenc-avagy-minden-johet-ami-koreai
1994 - 2024 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely