Hyundai i20 Premier

Hyundai i20 Premier

hirdetés

Már nem csak praktikus a városi Hyundai.


Elődjénél tágasabb, egyszersmind sportosabb is a vadonatúj i20, a Hyundai városi kisautójának harmadik generációja.
Image
Karosszériája 5 mm-rel hosszabb, 30-cal szélesebb, viszont 24-gyel alacsonyabb, mint eddig, a tengelytáv 10 mm-rel nőtt: a Hyundai i20 nem csak tágasabb lett, de kiállása is megváltozott.

Ehhez igazodik az új formanyelv, az ’érzéki sportosság’ is, amely a hivatalos leírás szerint négy alapvető érték (arányok, szerkezet, dizájn és technológia) harmóniáját igyekszik megteremteni. A lapított hűtőmaszk és az oldalra kicsúsztatott fényszórók még szélesebbnek láttatják az autót.

Ugyanakkor kifejezetten elegáns részletek is megjelentek a karosszérián – ilyen például a C oszlop krómdíszítése, amelynek formája ugyanúgy a nappali fény kontúrjára rímel, mint a hátsó lámpatestek vonala. A mélyebben húzódó, krómsávval jelölt övvonalnak köszönhetően nem csökkent az üvegfelület.
Az utastérről egyelőre csak rajzot közölt a Hyundai, annyit azonban elárultak, hogy akár két darab 10,25 colos monitor is örvendeztetheti a vezetőt: az egyik a műszeregység, a másik a központi érintőképernyő. A funkcionalitás értelemszerűen teljes körű, akad bőven vezetőtámogató, biztonsági és kényelmi szolgáltatás. Sőt, a Hyundai történetében most először akár Bose audiorendszert is kérhetünk.

A cikk tovább folytatódik a vezess.hu oldalon: https://www.vezess.hu/genfi-autoszalon/2020/02/19/hyundai-i20-premier/