Hírek

Peugeot Boxer 4x4 Concept

Egyedi stílus és innovatív anyagok jellemzik a PEUGEOT izgalmas szabadidőautó koncepcióját.

A PEUGEOT RIFTER 4X4 CONCEPT szellemi örökösét úgy terveztük, hogy minden terepen megállja a helyét.

KIHÍVÁS #1: A SZABÁLYOK ÚJRAÍRÁSA

Lenyűgöző stílusával és innovatív anyaghasználatával a PEUGEOT BOXER átalakult egy vérbeli kalandorrá.

Az első kihívás a lakóautók hagyományos világával való szakítás és a márka ilyen típusú gépjárművekről alkotott elképzelésének a közvetítése volt. A szegmensben központi szerepet játszó szabadságvágy jegyében karakteresebb lett a jármű stílusa, így kalandozásaink során még intenzívebb élmények várnak ránk.

A selymes, gyöngyházfényű WANDERLUST GREEN karosszériaárnyalatnak köszönhetően az autó tökéletesen beleolvad a környezetébe és szinte eggyé válik a természettel. A karosszériát üde, mentaszínű (MINT) részletek tarkítják, az autó hátulját pedig átlósan futó DARK CHROME matricák díszítik.

A fényes CAST IRON elemekkel díszített új hűtőrács a márka legújabb stílusában készült, a kimondottan robusztus küszöbök pedig az első sárvédővel és a fogazott kerékdob-szélesítésekkel mutatnak rokonságot. A szélvédő kialakításának köszönhetően mélyebbre nyúlik be az orr-rész. A praktikum továbbra is elsődleges szempont volt, ezért a tervezők a szélvédőhöz, illetve a motorhoz való hozzáférést is újragondolták.

A táborhely megtalálása éjjel-nappal egyformán könnyű: az éjszakai felfedezőtúrákhoz a PEUGEOT 508-tól megörökölt és a szélvédő fölött közvetlenül a karosszériába beépített 8 LED-modul szolgáltatja a fényt.

KIHÍVÁS #2: A KÖRNYEZET TISZTELETE

Az L3 hosszúságú PEUGEOT BOXER-re épülő tanulmányban a 6 méteres hosszt úgy sikerült kihasználni, hogy 3 személy számára ideális, 10 m²-es lakótér áll rendelkezésre.

Ez 4 külön térre oszlik: konyha és étkező, háló, fürdőszoba és a vezetőhely. A rengeteg tárolóhelynek köszönhetően az autóban minden elfér, ami az extrém sportokhoz vagy a mindennapi élethez szükséges.

Környezetbarátság és tartósság állt a PEUGEOT BOXER 4X4 CONCEPT megalkotásának középpontjában. A tervezők különös gonddal választották ki a felhasznált anyagokat:

az asztal a konyhapult és a mosdókagyló a természetes kő tartósságát a kerámia szépségével ötvöző fehér ARAGONIT ásványból készültek, a padlót pedig 100%-ban újrafelhasznált és újrahasznosítható műanyag borítja. Ezeket üzemanyag tankokból (85%), tejesdobozokból (10%) és különböző fehér anyagokból (pl. szappantartókból) (5%) állították elő. A padlóhoz felhasznált 50 kg újrahasznosított műanyag használatával a egy hagyományos műanyagból készült padlóhoz képest 75 kg CO2 kibocsátást sikerült megtakarítani.

A hívogató belső teret megnyugtató világos színek díszítik, melyek kontrasztban állnak a külső megjelenéssel. A felhasznált faanyagok meleg színe szintén kellemessé teszi a belső hangulatot. A sportos hatású high-tech szövetet GREVAL-szürke Alcantara® díszítéssel kombináltuk, mely az ajtók belső oldalán is visszaköszön. A MINT zöld színű BOXER feliratoknál a nagy textilmárkák által használt transzfertechnikát alkalmazták. A biztonsági övek sem unalmasak: akárcsak a szellőzőnyílások, ezek is mentaárnyalatot öltöttek.

KIHÍVÁS #3: FELFEDEZÉS

A DANGEL-féle 4x4 meghajtás folyadéksúrlódásos tengelykapcsolót (viszkokuplung) és első osztóművet alkalmaz. A kívánt üzemmód a műszerfal bal oldalán, a vezető keze ügyében található három kapcsolóval aktiválható:

  • 2WD üzemmód: hagyományos elsőkerék-meghajtás a mindennapos használat során,
  • 4WD üzemmód: a hátsó kerekek meghajtása rosszabb tapadási körülmények esetén,
  • Lock üzemmód: a hátsó differenciálzár aktiválása, ami szélsőséges helyzetekben és gödrökön való átkeléskor hasznos.

A négykerék-meghajtás hatékonyságát tovább növelik a nagy teljesítményű gumiabroncsok. A PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT BF Goodrich terepgumikkal van felszerelve, melyek amellett, hogy stílusosak, masszívak, tartósak és kiválóan tapadnak.

A PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT hasmagassága elöl 30 mm-rel, hátul 50 mm-rel magasabb, így az akadályok többsége nem okoz neki problémát.

A meredekebb lejtők sem jelenthetnek akadályt: a 6 fokozatú kézi váltóval társított BlueHDi 165 motor 370 Nm nyomaték leadására képes.

A navigációs rendszer 9” új érintőképernyővel az eltévedés lehetősége kizárt. A képernyőn a gépjármű méretei is megadhatók, így könnyen elkerülhetjük a méretkorlátozás alá eső utakat. A valós idejű forgalmi adatokat szolgáltató WAZE alkalmazással kompatibilis rendszerre egyszerre két telefon is csatlakoztatható. A környezet biztonságos belátása érdekében pedig az első és hátsó többnézetű HD kamera képe is itt látható.

KIHÍVÁS #4: TOVÁBBI KALANDOK

A kalandtúrának semmi nem szabhat határt, ezért a PEUGEOT BOXER 4x4 CONCEPT tetőcsomagtartóján egy a gépjármű stílusát követő, diófából készült kanadai kenu is helyet kapott. A tetőcsomagtartó kifejezetten a tanulmányhoz készült, így a tetőablakok akadálytalanul nyithatók. A szintén egyedi tervezésű oldallétra a kerékjárat ívéhez igazodik, könnyen elérhető róla a tetőcsomagtartó, és az oldalsó felszerelésekhez való hozzáférést sem akadályozza.

De ne feledkezzünk meg a PEUGEOT eM02 FS Powertube hegyi kerékpárról sem. Az elektromos rásegítésű terepbicikli a márka legújabb generációs e-kerékpárjai közül való. Az elegáns, áramvonalas megjelenés többek között annak köszönhető, hogy a kisméretű akkumulátor közvetlenül a vázba lett beépítve. A dupla felfüggesztés változatos használatot tesz lehetővé, így a kerékpár nehéz terepen is ideális társnak bizonyul. Tárolása a vontatmányoknak kialakított hátsó tartóelemen történik. A karosszériát tarkító foltokhoz hasonlóan mentaszínű, ami finom kontrasztot alkot a matt fekete ajtókkal.

KIHÍVÁS #5 : MOZGÓSÍTANI A LEGJOBB SZAKÉRTŐKET

Az utolsó kihívás a legjobb szakértők bevonása; megkerestük a saját területükön vezető partnereket, akik lehetőséget kaptak a legjobb ötleteik megvalósítására.

Az összkerékmeghajtás a márka régi partnere, a 4x4 átalakításairól híres DANGEL nevéhez fűződik. A márka logója ez alkalommal mentaárnyalatot kapott.

Az ALPINE, a fedélzeti multimédiás eszközök szakértőjeként, a navigációs és szórakoztató rendszereket szállította. A PEUGEOT lakóautó-ágazat iránti elkötelezettségét hangsúlyozandó, az autót felszereltük egy új ALPINE műholdas navigációs rendszerrel, amelyet kifejezetten a lakóautók számára fejlesztettek. Például úgy tervezték, hogy az útvonalak számításánál elkerülje az alacsony hidakat vagy a túl alacsony vagy keskeny utakat. Az osztott kijelzővel ellátott hatalmas 23 cm-es színes képernyő teljesen integrálva van a műszerfalba, és a vezető a kormánykeréken található távirányítóval irányíthatja.

A mosogatót, a munkalapot és az asztalt a KERROCK szállította.

A SASMINIMUM start-up tervezte a padlót a saját „Le Pavé” (A Burkolat) projektjük keretében. A start-up 2017-ben indult 4 fiatal építész összefogásával, hogy a természetben és a tengerpartokon gyűjtött műanyagokat újrahasznosítsák. Ezek olyan hulladékok, amiket általában nem hasznosítanak újra. A padlót a "Waste&Hope" címkével látták el, mivel az elkészítéséhez szükséges alapanyagot drágább megvásárolni, de a befolyó összeget a szervezet társadalmi és környezetvédelmi tevékenységeinek támogatására használják fel. A padló egyébként 100%-ban újrahasznosított és 100%-ban újrahasznosítható.

Elérhetőségeink

CarNet Invest Zrt.

carnet-logo

1097 Budapest, Könyves K. krt.3.

  • Email: iroda[kukac]carnet.hu
  • Telefon: +36 1 801 5701

Friss híreink

2019. október 09.
2019. október 09.
2019. október 04.
2019. október 02.
1994 - 2019 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely