Hírek

Toyota Supra GT4

A TOYOTA GAZOO Racing 2020 márciusában megkezdi a GR Supra GT4 forgalmazását Európában, majd augusztustól Észak-Amerikában, októbertől pedig Japánban/Ázsiában is értékesíti a modellt.

A TOYOTA GAZOO Racing megerősítette, hogy 2020 márciusában megkezdi ügyfélcsapatok számára fejlesztett versenyautója, a GR Supra GT41 európai forgalmazását. A jövő év augusztusától Észak-Amerikában, októbertől pedig Japánban és Ázsiában is megkezdődik az értékesítés. A TOYOTA GAZOO Racing nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az ügyfélsportra, hogy világszerte elérhetővé tegye rajongói számára a versenyzés élményét. A Toyota Motorsport GmbH(TMG)által kifejlesztett és gyártott GR Supra GT4 a TOYOTA GAZOO Racing legelső globális típusa, az idén debütált GR Supra alapjaira épül.
Image
Image
A háromliteres, soros hathengeres, kettős megfúvású turbóval felszerelt motor – amelyhez hétfokozatú, kormányról is kapcsolgatható automata sebességváltó kapcsolódik – 320 kW2(430 LE) leadására képes; hátsó kerekekeit mechanikus, részlegesen önzáró differenciálművön át hajtja. A modellt Akrapovič kipufogórendszerrel szerelik fel, a kenőanyagokat a Ravenol szállítja. Az első légterelő és a hátsó szárny természetes rostokat tartalmazó kompozitból készül, hozzájárulva az autó alacsony, mindössze 1350 kilós2 össztömegéhez. Megmaradt a GR Supra utcai változat MacPherson első-és a multilink hátsó felfüggesztése, elöl és hátul KW lengéscsillapítókkal.

Az autó Pirelli gumikon gurul, és a továbbfejlesztett fékrendszer elöl hat-, hátul négydugattyús féknyergeket kap. A biztonság természetesen fontos, ezért a GR Supra GT4 könnyűszerkezetes acél karosszériájához nagyszilárdságú bukókeret csatlakozik, a hatpontos biztonsági öves versenyülések pedig az FIA-szabvány szerint készülnek. Bent egykijelzős szénszálas műszerfallal és kifejezetten a GT4-es versenyekre tervezett kormánykerékkel találkozunk. A GT4-es versenyautók értékesítésével és a hozzájuk kapcsolódó ügyfélszolgálattal (beleértve a pótalkatrészek forgalmazását és a műszaki támogatást is) foglalkozó vállalatok a különböző térségekben a következők: Európában a TMG, Észak-Amerikában a TRD U.S.A Inc. (TRD USA), Japánban és Ázsiában pedig a Toyota Customizing & Development Co., Ltd. (TCD). A modell tervezett ára 175 000 euró lesz (ez tartalmazza a forgalmi adót, a vámkezelés díját, a szállítási költségeket stb.).
Image
1 A privát ügyfélcsapatok a sorozatgyártott modellek módosított versenyautó-változatait vásárolják meg a gyártótól és ezekkel indulnak a versenyeken. A GT4-kategóriájú modelleket kizárólag a versenyek résztvevői számára értékesítik, azok nem kerülhetnek közúti forgalomba.
2 Az SRO által kifejlesztett BoP (Balance of Performance: teljesítmény-kiegyenlítés) függvényében változhat

HU GT4 tab1
HU GT4 tab2

Elérhetőségeink

CarNet Invest Zrt.

carnet-logo

1097 Budapest, Könyves K. krt.3.

  • Email: iroda[kukac]carnet.hu
  • Telefon: +36 1 801 5701

Friss híreink

1994 - 2019 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely