Hírek

Egy Alfa Romeo megbízhatóbb, mint a német konkurensek?

A Giulia jelenleg harmadik helyen szerepel egy viszonylag elfogadott megbízhatósági felmérésben, amelyet az angol WhatCar készít időről-időre.

A felmérést az egyévestől négyéves korú autók megbízhatóságával kapcsolatban publikálják, természetesen csoportokra bontva. Jelen esetben a középkategóriás szedánokra vonatkoznak az eredmények. A helyezési rangsor azon alapul, hogy a tulajdonosok milyen hibákat jelentenek a vizsgált 18 hónapos időszakra visszamenőleg.
A 2018-as lista szerint: az Alfa Romeo Giulia a harmadik helyen szerepel 96,9 százalékos eredménnyel a vásárlóktól érkező hibalisták alapján, a Volvo V60 és az Opel Insignia után. Ezzel megelőzi mind a BMW 3-as sorozat, mind az Audi A4, mind pedig a Mercedes C-osztály típusait. Zárójelben, hogy mióta létezik a típus aktuális generációja a piacon, de itt csak az 1-4 éves autókat veszik alapul.

Az olaszok a Giuliát 2016-ban mutatták be a szigetországban és a típus legjellemzőbb problémái a visszajelzések alapján a klímarendszer, a fékek és a fényszorókat illetően adódtak.
A riport megjegyzi ugyanakkor azt is, hogy némi anomáliák akadtak a gyártói garanciák érvényesítése kapcsán is.

Forrás: https://hvg.hu/cegauto/20180908_megbizhato_auto_alfa_romeo_giulia
1994 - 2020 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely