Hírek

Tourneo, Transit Connect Active

Az új Ford Tourneo és Transit Connect Active modellek képességei jó szolgálatot tesznek, ha le kell térni a járt utakról.
Image
A Ford tovább bővítette gyorsan gyarapodó Active modelljeinek kínálatát, bemutatva az új Tourneo Connect Active személyszállítót és a Transit Connect Active áruszállítót, amelyek hamarosan megrendelhetők lesznek, és az első vevők az év végétől át is vehetik autóikat.

Kemény, SUV-stílusú megjelenésükkel, jobb tapadást biztosító (opcionális) részlegesen önzáró mechanikus differenciálművükkel (mLSD) és emelt hasmagasságukkal az új Active modellek kiváló választásnak bizonyulhatnak azon vásárlók számára, akik a munkájuk vagy szabadidős tevékenységeik miatt gyakran térnek le az aszfaltos utakról.
A keményebb terep- és időjárási viszonyok közt is magabiztosan uralható Active kivitelek a jellegzetes kabinkidolgozás mellett fejlett vezetéssegítő és komfortnövelő technológiákat is kínálnak, miközben továbbra is ugyanaz a praktikum és sokoldalúság jellemzi őket, ami mára a Connect-sorozat védjegyévé vált. Az öt- és hétüléses változatban kapható, tágas Tourneo Connect Active stílusosan és kényelmesen szállítja utasait és minden csomagjukat, legyen szó akár rövid vidéki kiruccanásról, akár egy hosszú nyaralásról a családdal vagy a barátokkal. Az üzleti vagy kettős célú felhasználók számára pedig ott az intelligensen kialakított Transit Connect Active, ami ugyanolyan hasznos társ a mindennapi munkában, mint a hétvége eltöltésében.

“Active modelljeinket azok számára készítettük, akik időnként letérnek az aszfaltozott utakról, és szeretnék, ha ez az autójukra pillantva is egyértelmű lenne,” mondta el Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának ügyvezető igazgatója. „Legyen szó akár munkáról, akár szabadidőről, az új Tourneo és Transit Connect Active modellek sokoldalúsága és képességei még élvezetesebbé varázsolják a kalandot.”

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active modellek a múlt hónapban bemutatott nagyobb, nyolcüléses Tourneo Custom Active személyszállító és a Transit Custom Active áruszállító mellett jelennek meg a kínálatban, amelyek ugyancsak SUV-stílust, jól variálható belső teret és opcionális mLSD-t kínálnak. 
Image
Image
Továbbfejlesztett hajtáslánc – jobb használati érték

Mind a Tourneo Connect Active, mind pedig a Transit Connect Active felszerelhető ugyanazzal a tapadásjavító mLSD technológiával, amelyeket a Ford már bevezetett a nagyobb Active modellekben, és amit a hajtáslánc-specialista Quaife céggel közösen fejlesztettek ki. A laza vagy csúszós felületű utakon az mLSD automatikusan a jobban tapadó kerékhez irányítja a motor vonóerejét, így a vezető kényelmesebben autózhat a burkolatlan utakon, a murvás ösvényeken és a csúszós felületeken, például a vizes füvön, havon vagy jégen.
Image
Image
A mérnökök külön kipörgésgátló-konfigurációt is terveztek, ami hatékonyabb összhangban működik az mLSD-vel, optimális teljesítményt és magabiztosabb haladást biztosítva a rossz útviszonyok között is. Ugyanezt a fejlett differenciálmű-technológiát már korábban is alkalmazták a Ford Performance modellek (például a Focus RS, a Fiesta ST és a Focus ST) tapadásának és irányíthatóságának javítására, és mostanra bebizonyosodott, hogy használata nem rontja a jármű CO₂-kibocsátását vagy üzemanyag-fogyasztását.

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active hasmagasságát elöl 24, hátul 9 mm-rel növelték, hogy az autó könnyebben haladjon a buckás, mély keréknyomokkal tarkított földutakon. Az emelt magasság egyben magasabb üléspozíciót is jelent, ami ugyanolyan hasznos lehet a városi forgalomban, mint az országúton, vagy a szilárd burkolatú utaktól távol.
Image
Keménységet sugalló stílus

Az új Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active alapfelszereltségének része a tetősín, amin a kerékpároktól kezdve a kajakon át a munkaeszközökig bármilyen nagyméretű tárgy biztonságosan szállítható. Az elöl-hátul felszerelt alsó védőelemek látványosan kihangsúlyozzák az autók keménységét és strapabírását. Az Active sorozat látványos, egyedi megjelenéséhez jól illik az ötküllős, exkluzív 17 colos Active könnyűfém keréktárcsák kontrasztos, fémszínű-sötét felülete.

Mindkét modellt jellegzetes, hálómintás Active hűtőrács díszíti. 
Praktikus megoldás, hogy a karosszéria oldalát, a tükörborításokat, a sárvédőket és a hátsó lökhárítót védőelemek óvják, így a fényezés akkor sem sérül meg, ha az autó útjába ágak lógnak be, vagy ha a rakodótérbe nehéz tárgyakat csúsztatnak. Az autó hátulján végigfutó Active matricát asárvéd őket díszítő Active emblémák egészítik ki, és két izgalmas új fényezés, a Sedona Orange és a Solar Silver teszi fel a koronát.
Még komfortosabb, még rugalmasabban alakítható utastér

Az Active modellváltozatok exkluzív szövésű, kék varrással díszített üléskárpitozását elegánsan egészíti ki az első ajtók fém küszöbborítása, ami megóvja a fényezést a bakancsok vagy a más karcolásaitól, ha az utasok ki- és beszállnak.

A Tourneo Connect Active tágas és rugalmasan alakítható kabinja könnyen átkonfigurálható a mindenkori igényeknek megfelelő elvárás szerint.

Az ötüléses Tourneo Connect Active 60/40 arányban osztott hátsó üléssora síkba dönthető, hogy a csomagtérbe könnyű, kényelmes és praktikus  legyen rakodni.
Image
A hosszabb Tourneo Grand Connect Active változatban további két ülés található a harmadik sorban, amelyek használaton kívül behajthatók a padlóba. Az Active sorozat változtatásai nem csökkentik a Transit Connect rakodóterét, ami – a tengelytávtól függően –  2,9 m³ vagy 3,6 m³, a hasznos teherbírás pedig 982 kg.

Fejlett vezetéssegítő rendszerek és hajtásláncok


A vadonatúj Tourneo Connect Active és Transit Connect Active modelleket a Ford 1,5 literes EcoBlue dízelmotorja hajtja, amelynek fejlett üzemanyag-befecskendezése, turbótöltése és emissziócsökkentő technológiái mellett még a blokk belső súrlódását mérséklő mérnöki megoldások is azt szolgálják, hogy az erőforrás alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is élénk teljesítményt biztosítson. A 100 és 120 lóerős változatokban megrendelhető motorhoz simán kapcsoló nyolcfokozatú automata vagy hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozhat. Az mLSD mind a Tourneo, mind pedig a Transit Connect kínálatában elérhető, opcióként a 120 lóerős, manuális váltóval szerelt variánshoz.Az Active modellekben ugyanazok a fejlett biztonsági és vezetéssegítő rendszerek működnek, mint a Connect-kínálat tö bbi autójában, csökkentve a vezető kifáradását és megelőzve a baleseteket, illetve csökkentve azok súlyosságát.

Ilyen például az Intelligens Sebességhatároló, ami automatikusan a mindenkori sebességkorlátozáshoz igazítja a jármű maximális sebességét; az Aktív Fékezéssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer; az Oldalszél Stabilizálás; vagy éppen az Aktív Parkolóasszisztens, ami segít beállni a párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyekre. A Tourneo és Transit tavaly is fontos szerepet játszottak abban, hogy a Ford ötödik éve Európa első számú haszogépjármű-márkája lehetett.


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.
1994 - 2020 © Minden jog fenntartva. Készítette Kovács Gergely