Új Tourneo és Transit Connect Active

Új Tourneo és Transit Connect Active

hirdetés

Az új Ford Tourneo és Transit Connect Active modellek.


Az új Ford Tourneo és Transit Connect Active modellek képességei jó szolgálatot tesznek, ha le kell térni a járt utakról.
Image

A Ford tovább bővítette gyorsan gyarapodó Active modelljeinek kínálatát, bemutatva az új Tourneo Connect Active személyszállítót és a Transit Connect Active áruszállítót, amelyek hamarosan megrendelhetők lesznek a márkakereskedésekben, és az első vevők az év végétől át is vehetik autóikat.

Kemény, SUV-stílusú megjelenésükkel, jobb tapadást biztosító (opcionális) részlegesen önzáró mechanikus differenciálművükkel (mLSD) és emelt hasmagasságukkal az új Active modellek kiváló választásnak bizonyulhatnak azon vásárlók számára, akik a munkájuk vagy szabadidős tevékenységeik miatt gyakran térnek le az aszfaltos utakról.
A keményebb terep- és időjárási viszonyok közt is magabiztosan uralható Active kivitelek a jellegzetes kabinkidolgozás mellett fejlett vezetéssegítő és komfortnövelő technológiákat is kínálnak, miközben továbbra is ugyanaz a praktikum és sokoldalúság jellemzi őket, ami mára a Connect-sorozat védjegyévé vált. Az öt- és hétüléses változatban kapható, tágas Tourneo Connect Active stílusosan és kényelmesen szállítja utasait és minden csomagjukat, legyen szó akár rövid vidéki kiruccanásról, akár egy hosszú nyaralásról a családdal vagy a barátokkal. Az üzleti vagy kettős célú felhasználók számára pedig ott az intelligensen kialakított Transit Connect Active, ami ugyanolyan hasznos társ a mindennapi munkában, mint a hétvége élvezetes eltöltésében.

“Active modelljeinket azok számára készítettük, akik időnként letérnek az aszfaltozott utakról, és szeretnék, ha ez az autójukra pillantva is egyértelmű lenne,” mondta el Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának ügyvezető igazgatója. „Legyen szó akár munkáról, akár szabadidőről, az új Tourneo és Transit Connect Active modellek sokoldalúsága és képességei még élvezetesebbé varázsolják a kalandot.”

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active modellek a múlt hónapban bemutatott nagyobb, nyolcüléses Tourneo Custom Active személyszállító és a Transit Custom Active áruszállító mellett jelennek meg a kínálatban, amelyek ugyancsak SUV-stílust, jól variálható belső teret és opcionális mLSD-t kínálnak. A Ford európai vásárlói már a Focus és Fiesta személyautók Active változatait is megrendelhetik.
Image
Image
Továbbfejlesztett hajtáslánc – jobb használati érték

Mind a Tourneo Connect Active, mind pedig a Transit Connect Active felszerelhető ugyanazzal a tapadásjavító mLSD technológiával, amelyeket a Ford már bevezetett a nagyobb Active modellekben, és amit a hajtáslánc-specialista Quaife céggel közösen fejlesztettek ki.

A laza vagy csúszós felületű utakon az mLSD automatikusan a jobban tapadó kerékhez irányítja a motor vonóerejét, így a vezető kényelmesebben autózhat a burkolatlan utakon, a murvás ösvényeken és a csúszós felületeken, például a vizes füvön, havon vagy jégen.
Image
Image
A mérnökök külön kipörgésgátló-konfigurációt is terveztek, ami hatékonyabb összhangban működik az mLSD-vel, optimális teljesítményt és magabiztosabb haladást biztosítva a rossz útviszonyok között is. Ugyanezt a fejlett differenciálmű-technológiát már korábban is alkalmazták a Ford Performance modellek (például a Focus RS, a Fiesta ST és a Focus ST) tapadásának és irányíthatóságának javítására, és mostanra bebizonyosodott, hogy használata nem rontja a jármű CO₂-kibocsátását vagy üzemanyag-fogyasztását.

A Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active hasmagasságát elöl 24, hátul 9 mm-rel növelték, hogy az autó könnyebben haladjon a buckás, mély keréknyomokkal tarkított földutakon. Az emelt magasság egyben magasabb üléspozíciót is jelent, ami ugyanolyan hasznos lehet a városi forgalomban, mint az országúton, vagy a szilárd burkolatú utaktól távol.
Image
Keménységet sugalló stílus

Az új Tourneo Connect Active és a Transit Connect Active alapfelszereltségének része a tetősín, amin a kerékpároktól kezdve a kajakon át a munkaeszközökig bármilyen nagyméretű tárgy biztonságosan szállítható. Az elöl-hátul felszerelt alsó védőelemek látványosan kihangsúlyozzák az autók keménységét és strapabírását. Az Active sorozat látványos, egyedi megjelenéséhez jól illik az ötküllős, exkluzív 17 colos Active könnyűfém keréktárcsák kontrasztos, fémszínű-sötét felülete. Mindkét modellt jellegzetes, hálómintás Active hűtőrács díszíti.

Praktikus megoldás, hogy a karosszéria oldalát, a tükörborításokat, a sárvédőket és a hátsó lökhárítót védőelemek óvják, így a fényezés akkor sem sérül meg, ha az autó útjába ágak lógnak be, vagy ha a rakodótérbe nehéz tárgyakat csúsztatnak. Az autó hátulján végigfutó Active matricát asárvéd őket díszítő Active emblémák egészítik ki, és két izgalmas új fényezés, a Sedona Orange és a Solar Silver teszi fel a koronát.
Még komfortosabb, még rugalmasabban alakítható utastér

Az Active modellváltozatok exkluzív szövésű, kék varrással díszített üléskárpitozását elegánsan egészíti ki az első ajtók fém küszöbborítása, ami megóvja a fényezést a bakancsok vagy a túrafelszerelés karcolásaitól, miközben az utasok ki- és beszállnak.

A Tourneo Connect Active tágas és rugalmasan alakítható kabinja könnyen átkonfigurálható a mindenkori igények szerint. Az ötüléses Tourneo Connect Active 60/40 arányban osztott hátsó üléssora síkba dönthető, hogy a csomagtérbe könnyű legyen rakodni.

A hosszabb Tourneo Grand Connect Active változatban további két ülés található a harmadik sorban, amelyek használaton kívül behajthatók a padlóba. Az Active sorozat változtatásai nem csökkentik a Transit Connect rakodóterét, ami – a tengelytávtól függően –  2,9 m³ vagy 3,6 m³, a hasznos teherbírás pedig 982 kg.
Image
Fejlett vezetéssegítő rendszerek és hajtásláncok

A vadonatúj Tourneo Connect Active és Transit Connect Active modelleket a Ford 1,5 literes EcoBlue dízelmotorja hajtja, amelynek fejlett üzemanyag-befecskendezése, turbótöltése és emissziócsökkentő technológiái mellett még a blokk belső súrlódását mérséklő mérnöki megoldások is azt szolgálják, hogy az erőforrás alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is élénk teljesítményt biztosítson. 

A 100 és 120 lóerős változatokban megrendelhető motorhoz simán kapcsoló nyolcfokozatú automata vagy hatfokozatú manuális sebességváltó csatlakozhat. Az mLSD mind a Tourneo, mind pedig a Transit Connect kínálatában elérhető, opcióként a 120 lóerős, manuális váltóval szerelt variánshoz.Az Active modellekben ugyanazok a fejlett biztonsági és vezetéssegítő rendszerek működnek, mint a Connect-kínálat tö bbi autójában, csökkentve a vezető kifáradását és megelőzve a baleseteket, illetve csökkentve azok súlyosságát.

Ilyen például az Intelligens Sebességhatároló, ami automatikusan a mindenkori sebességkorlátozáshoz igazítja a jármű maximális sebességét; az Aktív Fékezéssel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer; az Oldalszél Stabilizálás; vagy éppen az Aktív Parkolóasszisztens, ami segít beállni a párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyekre. A Tourneo és Transit járműcsaládok tavaly is fontos szerepet játszottak abban, hogy a Ford immár ötödik éve Európa első számú haszogépjármű-márkája lehetett.


A Ford Motor Company

A Ford Motor Company globális vállalat, amelynek központja a Michigan állambeli Dearborn. A vállalat tevékenységi köre a Ford személyautók, haszongépjárművek, városi terepjárók (SUV) és elektromos hajtású autók, valamint a Lincoln luxusautók tervezése, gyártása, értékesítése, szervizelése és a velük kapcsolatos szolgáltatások biztosítása. A vállalat a Ford Motor Credit Company révén pénzügyi szolgáltatásokat is nyújt. A Ford vezető szerepre törekszik az elektromos autók, az önvezető járművek és a mobilitás területén. A Ford mintegy 199.000 embert foglalkoztat világszerte. Amennyiben több információra van szüksége a Fordról, termékeiről vagy a Ford Motor Credit Company vállalatról, kérjük, keresse fel a www.corporate.ford.com vagy a www.ford.hu honlapot.

A saját tulajdonú vállalatokban körülbelül 53.000 alkalmazottat, az összevont, illetve nem összevont közös vállalkozásokkal együtt pedig mintegy 67.000 embert foglalkoztató Ford Európa felel a Ford márkához tartozó autók gyártásáért, értékesítéséért és karbantartásáért Európa 50 piacán. A Ford Motor Credit Company mellett a Ford Európa üzleti tevékenysége magában foglalja a Ford Ügyfélszolgálat és 24 gyártóüzem (16 saját tulajdonú vagy összevont közös vállalat és 8 nem összevont közös vállalkozás) működtetését. Az első Ford autókat 1903-ban szállították Európába – ugyanabban az évben, amikor a Ford Motor Companyt alapították. Az európai gyártás 1911-ben indult meg.