monza2022

Hatalmas alfás bulival ünneplik a monzai versenypálya 100. születésnapját

hirdetés
1922. szeptember 3-án rendezték meg a monzai versenypályán az első futamot. Az ikonikus olasz versenypálya most hétvégén a soron következő Forma-1-es futammal is ünnepli a 100. születésnapját, de az Alfa Romeo is készül: kétnapos eseménnyel emlékezik meg a márka és a versenypálya elválaszthatatlan kapcsolatáról.
Az Alfa Romeo 1950. szeptember 3-án ezen a versenypályán nyerte el első Forma-1-es bajnoki címét a Nino Farina vezette Alfetta 158-assal.

Szeptember 10-11-én 112 autóval mutatják be az idén 112 éves Alfa Romeo márkatörténetét. Mindegyik autó valamelyik hivatalos márkaklub képviseletében érkezik majd a rendezvényre.
Ezeken túl kiállítanak 100 darabot a Giulia GTA-ból is, amelyből mindösszesen 500 darab készült.

A kétnapos program a márka két izgalmas helyszínén zajlanak majd: az aresei Alfa Romeo Múzeumban, ahol a résztvevők elmerülhetnek a márka legendás történetében, valamint a Balocco Proving Groundon, a gyár tesztpályáján, ahol a vendégek tesztvezetéseken, felvonulásokon és tréningeken vehetnek részt, hogy kipróbálhassák Alfa Romeóik képességeit.

Két felvonulást is szerveznek a résztvevőknek. Szombaton a monzai versenypálya aszfaltján lesz látható a 112 történelmi Alfa Romeo, vasárnap pedig az aresei Alfa Romeo múzeumból indul a felvonulás, és Milánó belvárosát érintve a monzai versenypályához hajtanak.

Az ünnepség minden résztvevője a versenypálya Ascari és Biassono lelátóján nézheti majd végig a vasárnapi forma-1-es futamot, a márka két versenyautójának drukkolva.