Erő minden részletben

Erő minden részletben

hirdetés

Új Giulia és Stelvio Quadrifoglio MY2020


Az új Giulia és Stelvio Quadrifoglio megtestesíti az erőt, amely révén az Alfa Romeo immár 110 éve folyamatosan fejlődik. A Giulia és a Stelvio különleges alkatrészekkel, új technológiai megoldások, naprakész vezetéstámogató és biztonsági rendszerek széles körével teszi teljessé a szuperautókat idéző teljesítményt. A  Quadrifoglio modellek korszerű érintőképernyős információs és szórakoztató rendszereinek frissített felületein, specifikus alkalmazások tájékoztatnak a teljesítmény alakulásáról, valamint a külső illetve a belső szolgáltatások állapotáról.
Image
Ütemet váltott a száguldás, a körülmények átmeneti lassításra késztették a világot, az Alfa Romeo azonban tovább gyorsul.

A Giulia és a Stelvio Quadrifoglio MY2020 páros szuperautókat idéző teljesítményt nyújt az 510 lóerős, 2,9 literes, V6-os Bi Turbo motorokkal, az exkluzív megjelenéssel, az új technológiai megoldásokkal, a felfrissített vezetéstámogató és biztonsági rendszerekkel.

Az Alfa Romeo 2020-ban ünnepli alapításának száztizedik évfordulóját. A márka története során a szívekben élő életerő és szenvedély megtestesítőjévé vált.

Szerelmeseit, a gyönyörű autók rajongóit, mindig is ösztönözték a versenypályákon és a szépségversenyeken elért sikerek.
Mielőtt az évforduló alkalmából az „Alfisták” ismét a volán mögé ülnének és az ülés kényelmére, a vezetés örömére koncentrálnának, az Alfa Romeo úgy döntött, rendhagyó, virtuális sajtótájékoztatón mutatja be újdonságait. A személyes találkozás élményét a szavak természetesen nem adhatják vissza, a tapintás érzetét a képek nem pótolhatják, mégis úgy gondoljuk, izgalmas lehet elmerülni a Quadrifoglio modellek megismerésében, bejárni a szuperautók szintjét elérő projekt kialakításának, fejlesztésének főbb állomásait.

A Giulia és a Stelvio Quadrifoglio 2020-as modellje egyaránt ikonikus példája az Alfa Romeo kiválóságának. A bemutatkozó új változatok az eddiginél is határozottabban fejezik ki származásukat, a félreérthetetlen olasz stílust. Mindkét sorozat fejlesztését a kifinomult műszaki megoldások és az egyedülálló teljesítmény koncentrációja, a funkcionális formatervezés, valamint az Alfa Romeo dizájn jellemzi.
A 2020-as év modelljeinek kategóriájukban dobogós helyet biztosító teljesítményét a hatalmas, teljesen alumíniumból készülő, 2,9 literes, V6-os Bi-Turbo erőforrások biztosítják.

A már a percenként 2500-as fordulatszámon 510 lóerőt, és 600 Nm maximális foragtónyomatékot leadó motorok erejét a legerősebb Stelvio, az Alfa ™ aktív nyomatékvektor-szabályozással kombinált innovatív Q4 összkerékhajtás rendszerén keresztül biztosítja, verhetetlen menetdinamikát, tapadást és erőátvitelt eredményezve.

A nyolcsebességes automata sebességváltót az optimális rugalmasság és a kényelem jegyében kalibrálták. A Giulia és a Stelvio Quadrifoglio így minden terepen könnyen vezethető. A RACE üzemmódban azonban szuperautóvá változnak, megmutatják igazi tudásukat. A sebességváltó mindössze 150 milliszekundum alatt kapcsol az egyes fokozatok között.
Image
Az Alfa Romeo olasz stílusának természetes egyszerűsége elrejti a kreatív tervezési folyamat összetettségét. Az eredmény egy harmonikus vonalvezetésű, ergonomikus, a vezetőt körülölelő, sportos hangot adó, összetett és egyben kifinomult termék.

A 2020-as Giulia és a Stelvio Quadrifoglio modellekben átalakult a belső tér. A megújult középső konzol kellemes tapintású, és az eddigieknél több tárolóhelyet kínál. A kormánykerék és a bőrrel díszített sebességváltó is megváltozott. Újdonság, hogy a biztonsági övek a klasszikus fekete mellett piros, valamint zöld színben szintén rendelhetők.
Image
Image
A Giulia és a Stelvio Quadrifoglio vásárlói a legjobbat kapják. Mindkét modell utasterének sztenderd felszerelései között megtaláljuk 2020-ban a bőr-, illetve Alcantara kárpitozású elektromos sportüléseket. Mellettük rendelhetők a Sparco szénszálas sportülései, és opcionális lehetőségként hamarosan megjelennek a perforált bőrkárpitok is.

Módosult az utasok kényelmét szolgáló fedélzeti technológia is. Megjelent egy teljesen új infotainment rendszer 8,8 colos érintőképernyővel, csatlakoztatható szolgáltatásokkal, megújult kezelőfelülettel. A Quadrifoglio modelleken elérhető exkluzív újdonság a Performance Pages alkalmazás, amelynek segítségével a vezető valós idejű információkat kaphat járműve állapotáról. Leolvashatja a fontosabb mechanikai alkatrészek hőmérsékletét, az éppen leadott nyomatékot, a felhasznált teljesítményt, a turbónyomás, a gyorsulás, valamint a maximális sebesség teljesítményszintjének értékét. A  Giulia és a Stelvio Quadrifoglio külsejének újdonságai közé tartoznak a sötét lencsével ellátott, LED-es lámpacsoportok és a fényes fekete fényezés a hűtőrácskereten és a hátsó emblémákon.
Image
Kizárólag az új Stelvio Quadrifoglio változaton bemutatkoznak az új 21 colos könnyűfém keréktárcsák.

A Giulia és a Stelvio Quadrifoglio MY2020 modelljein mutatkozik be az Alfa Romeo teljes körű fejlettvezetőtámogató rendszere.

A Bosch és az Alfa Romeo együttműködésével kifejlesztett, a 2. szintű autonóm vezetésre képes járműirányító rendszerek nem veszik el az autózás örömét, csupán a teljes biztonságot, valamint kényelmet garantálja a forgalmas vagy hosszabb utakon.

Használata a gyakorlatban azt jelenti, hogy a Quadrifoglio vezetője bizonyos körülmények között az autóra bízhatja a gyorsítást, a lassítást, valamint a kormányzást.

A helyette dolgozó elektronikus rendszert és a forgalmat azonban folyamatosan figyelnie kell, és a kezét is mindvégig a kormányon kell tartania.
A Quadrifoglio MY2020 fő technológiái

  • Sávelhagyásra figyelmeztető rendszer: észleli, ha a jármű irányjelzés nélkül kezdi elhagyni forgalmi sávját, erről fényjelzéssel és rezgéssel tájékoztatja a vezetőt. A rendszer aktívan közbeavatkozva visszatéríti a járművet a saját forgalmi sávjába.
  • Aktív holttérfigyelő rendszer: érzékeli a holttérben közeledő járműveket, és szükség esetén a kormányzásba beavatkozva kerüli el az ütközést.
  • Adaptív tempomat: a jármű sebességét úgy módosítja, hogy az mindenkor biztonságos követési távolságot tartson az előtte haladók mögött. A jelzőtábla-felismerő rendszerrel együttműködve képes az aktuális sebességkorlátozáshoz igazítani a jármű sebességét, ezzel tehermentesítve a vezetőt.
  • Táblafelismerő rendszer és intelligens sebesség-szabályozás: a rendszer fedélzeti kamera segítségével észleli a jelzőtáblákat, azokat megjeleníti a műszeregységben, valamint figyelmezteti a vezetőt az aktuális sebességkorlátozásra. Javaslatot tesz a vezetőnek arra, hogy az aktuális korlátozáshoz igazítsa a jármű menetsebességét, és amint ezt elfogadják, a rendszer automatikusan az új értékre módosítja a sebességtartó automata beállítását.
  • Közlekedési torlódás és autópálya asszisztens: az aktív sebességtartó automata munkáját kiegészítve ezek a rendszerek a jármű oldalirányú kitérését felügyelve és szabályozva mindig a forgalmi sáv középvonalában tartják a gépkocsit. A sűrű forgalomban (dugókövetés) vagy autópályán (autópálya segédlet), az aktuális kor átozásokhoz igazítják a jármű sebességét.
  • Éberségfigyelő asszisztens: a gépkocsivezetőt figyelve észleli az álmosság jeleit, és szükség esetén figyelmeztetőjelzést ad.
Image
Az új Giulia és a Stelvio MY2020 megjelenését körülvevő nemzetközi médiakampány számos új termékjellemző bemutatását tartalmazta, hogyan alakult az év modelljeinek színválasztása. Az Alfa Romeo tervezői ezért a színválaszték koncepcióját is tökéletesítették, olyan, minden eddiginél emocionálisabb stratégiát alkalmazva, amely nem csupán festéstechnológia, hanem stílus szerint kategorizálja a színeket.

Négyféle besorolás közül választhatunk. A Competizione a márka sporthagyományaira utal, a Metál az Alfa Romeo dinamizmusát hívja életre; a Pasztell színek a kiváló ár-érték arány kedvelőinek szólnak, míg az Old Timer az Alfa Romeo legendás múltjából merít ihletet.

Az új Old Timer színválaszték tagjai az izgalmas Junior GT Ocra sárga, a kifinomult Villa d'Este 6C piros és az új Montreal zöld, amely a Quadrifoglio MY20-on debütál. Ez utóbbi árnyalatot ad a márka egyik ikonjának, az Alfa Romeo Montrealnak, amelyet 50 évvel ezelőtt indítottak. A színválasztás mindig is az Alfa Romeo egyik legfontosabb jellemzője volt, ideértve az innovatív eredményekkel járó mélyreható kutatást is. Az Oldtimer termékcsalád visszatért a tekintélyes örökséghez, a technológiai innovációval kombinálva.

Az Alfa Romeo laboratóriumaiban folyamatosan kutatnak új effektusokat, új pigmentek és új alkalmazási technikák után, hogy hangsúlyozzák a Stelvio vonalainak szoborszerű szépségét. A színek, amelyek a márka kulturális és történelmi örökségéhez kapcsolódnak, szorosan kapcsolódnak Olaszországhoz is.
Image
A hagyományok jegyében a kialakított paletta tökéletesen illeszkedik az olasz építészeti környezet meghatározó elemeihez. Összefügg az autózás és az ország közti vizuális „párbeszéddel”, amely az AD Italia, a tekintélyes építészeti, művészeti és a formatervezési, a stílus világában diktáló a Condé Nast havi magazinnal együttműködve kidolgozott marketingkampány egyik meghatározó jellemzője.

A projekt összeolvasztja a formák és az autóipar világát, fényképes bemutatót kínál autóinkról, partnerünkkel, az AD Italia-val közösen válogatott rangos otthonok udvaraival és belső tereivel kombinálva. A rendkívüli kreativitáson, az egyedi városokon, az emberek ritkán látott zugain keresztül megmutatjuk, hogy Olaszország megkerülhetetlen erő.

Ebben a projektben az AD Italia mutatja be az Alfa Romeót és a márka olasz szépség megtestesülésének számító autóit. Bebizonyítja, hogy a stílus és a színek hozzájárulnak egy nemzet önkifejezéséhez, csakúgy, mint az autók, a megkülönböztető esztétikai szempontok.

Az Alfa Romeo Giulia és a Stelvio sportos jellegének kiemelése érdekében a Mopar® új és exkluzív Quadrifoglio kiegészítők sorozatával jelentkezett. Ilyen az Akrapovič márkával együtt fejlesztett nagy teljesítményű kipufogórendszer, a csiszolt hátsó lámpatestek, és exkluzív fényezés magával ragadja a szemlélőt. A Mopar® által széleskörben használt, könnyű és biztonságos szénszálas anyagok javítják az aerodinamikát, a teljesítményt és a tömeg-teljesítmény arányt, valamint hangsúlyozzák a két ikon elegáns, merész esztétikáját. Az egyedi Quadrifoglio kiegészítők sorozatának részeként a Mopar® szénszálas első hűtőrácsot, tükörborítást és a hátsó spoilert kínál.